Ati-ati pangisi telpon sing mbebayani

Wis kedadeyan kita kabeh. Sampeyan metu lan ngerti yen ponsel sampeyan lagi entek. Pancen umum yen sampeyan lagi lelungan. Wilayah tunggu bandara asring duwe klompok nomaden ing sekitar outlet lan strip listrik.

Nanging apus-apus sing diarani "jus jacking" nggawe ngisi daya telpon utawa tablet sampeyan mbebayani. Jacking jus kedadeyan nalika port utawa kabel USB kena malware. Nalika sampeyan nyambung menyang kabel utawa port sing kena infeksi, penipu mlebu. Ana 2 jinis ancaman. Salah sijine yaiku nyolong data, lan swarane kaya apa. Sampeyan masang port utawa kabel sing rusak lan sandhi utawa data liyane bisa dicolong. Sing nomer loro yaiku instalasi malware. Nalika sampeyan nyambung menyang port utawa kabel, malware wis diinstal ing piranti sampeyan. Sanajan sampeyan instal, malware bakal tetep ing piranti nganti sampeyan nyopot.

Nganti saiki, jacking jus kayane dudu praktik nyebar. Grup peretas Wall of Sheep kabukten bisa ditindakake, mula masarakat kudu waspada — apamaneh kabel USB katon ora bahaya.

Kepiye sampeyan bisa nglindhungi awak dhewe?
1.Take dhewe Wall Chargers lan car chargers with you when you’re traveling.
2. Aja nggunakake tali sing ditemokake ing papan umum.
3. Gunakake Pangisi daya Wall, dudu stasiun pangisi daya USB, nalika telpon kurang.
4. Investasi serep batere portebel lan jaga supaya diisi yen darurat.
5. Duwe aplikasi anti-malware kaya Malwarebytes ing piranti lan jalanake pindai kanthi rutin.


Wektu kiriman: Dec-11-2020