PERHATOSAN PELAJAR TELEPON POS

Éta parantos kajantenan ka urang sadayana. Anjeun nuju kaluar sareng sadar yén telepon anjeun kirang. Éta ilahar nalika anjeun ngumbara. Daérah ngantosan bandara sering ngagaduhan gugus perantau di sakitar toko sareng strip kakuatan.

Hanjakalna, panipuan anu disebat "jus jacking" ngajadikeun ngecas telepon atanapi tablet anjeun picilakaeun. Jacking jus kajadian nalika palabuhan USB atanapi kabel kaserang malware. Nalika anjeun nyolok kana kabel atanapi port anu kaserang, scammers lebet. Aya 2 jinis ancaman. Salah sahijina nyaéta maling data, sareng éta naon anu disada. Anjeun nyolok kana port atanapi kabel anu rusak sareng kecap akses anjeun atanapi data sanés tiasa dipaling. Anu kadua nyaéta pamasangan malware. Sawaktos Anjeun nyambung ka port atanapi kabel, malware dipasang kana alat anjeun. Malah saatos anjeun nyabut, malware bakal tetep dina alat dugi ka anjeun nyabut.

Sajauh ieu, jacking jus sigana henteu janten prakték anu nyebar. Grup peretasan Tembok Domba ngabuktikeun dimungkinkeun, janten masarakat kedah waspada — khususna kabel USB katingali henteu bahaya.

Kumaha anjeun tiasa nyalindungan diri?
1. Candak Pengecas Tembok sareng car chargers with you when you’re traveling.
2. Entong nganggo tali anu aya di tempat umum.
3. Anggo Wall Charger, sanés stasiun muatan USB, nalika telepon anjeun kirang.
4. Investasi cadangan batré portabel sareng jaga tetep dieusian bisi darurat.
5. Gaduh aplikasi anti malware sapertos Malwarebytes dina alat anjeun sareng ngajalankeun scan sacara rutin.


Pos waktos: Dec-11-2020